MENU
Головна » 2017 » Лютий » 16 » 15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав .
16:49
15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав .


Роки, які минають, не можуть ослабити людську пам`ять. Навіть десятки років потому тривожать душу пекучі спогади про бойові дії на територіях інших держав, у яких брали участь наші співвітчизники. Тоді вони виконували свій інтернаціональний обов`язок, пройшли серйозну школу виживання.
15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Після Другої Світової війни війська СРСР брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. Найбільш масштабною та трагічною була війна в Республіці Афганістан. 10 років – з 25 грудня 1979 року по 15 лютого 1989 року тривала війна. Через афганське пекло пройшли десятки тисяч солдат.
З цими сумними фактами ознайомилися учні Прелеснянської ЗОШ І-ІІІ ступенів під час виховних годин, присвячених Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Нікого не залишили байдужими страшні цифри: кожний четвертий із майже 600 тисяч військовослужбовців, які брали участь у бойових діях в Афганістані, - наші співвітчизники, і кожний четвертий із тих, хто не повернувся з Афганістану, - також наш співвітчизник. Учні переглянули інформаційно-просвітницькі фільми та у шкільному музеї коло експозиції, присвяченої воїнам-інтернаціоналістам, вшанували пам`ять загиблих односельців хвилиною мовчання.
Головна ж наскрізна думка, яку вчителі намагалися донести - військово-політична конфронтація є вкрай небезпечною для людства. Будь-яка випадковість може стати причиною виникнення нової світової війни. І тоді щось змінити вже буде пізно. Лише спільними зусиллями людство зможе вирішити проблему війни і миру.

Категорія: Прелеснянська ЗОШ І – ІІІ ст. | Переглядів: 263 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz