MENU
Головна » 2017 » Лютий » 22 » 21 лютого - Міжнародний день рідної мови
10:15
21 лютого - Міжнародний день рідної мови

Мова - духовний скарб нації. Змалечку виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен в першу чергу створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається найцінніший скарб - МОВА. Мова — найцінніший дар нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те найцінніше, що живе у наших серцях. Єдиною державною мовою нашої країни є українська. Наша мова пройшла нелегкий шлях. Мова — це носій прекрасних традицій та звичаїв, цінної культурної спадщини народу. Ось чому кожен з нас повинен шанувати, берегти і звеличувати рідну мову.
Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. А починаючи з 21 лютого 2000 року , цей день відзначаємо і ми, українці.

Долучилися до святкування і у Прелеснянській ЗОШ І-ІІІ ступенів. У навчальному закладі вчителем української мови та літератури Панченко І. В. була проведена відкрита виховна година «Міжнародний день рідної мови»

На свято учні з’явилися у національному вбранні, у школі панував дух національної гордості та свідомості.

У цей день лунали красиві українські пісні, вірші. Виступаючі підкреслювали красу та велич нашої мови.

 

Виставка творчих робіт учнів переконала у креативності ідеї щодо розбудови країни та продемонструвала журналістський хист дітей, а також любов до мови калинової.

Тож, словами поета хочеться сказати:

«Як парость виноградної лози,

Плекайте мову!»

М.Т. Рильський

 

                         

 

                          

 

Категорія: Прелеснянська ЗОШ І – ІІІ ст. | Переглядів: 274 | Додав: roschenez | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz