MENU
Головна » 2017 » Травень » 11 » День Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні
19:19
День Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні

8-го та 9-го травня – Дні пам’яті та примирення, Дні Великої Перемоги у Другій Світовій війні. Ми, як нащадки великих переможців, тих, хто ціною свого життя подарував нам мир і сьогодення, маємо перед ними святий борг донести до підростаючих поколінь всю правду і славу про події тих років.

5-го травня в Новомиколаївській ЗОШ І-ІІІст. були проведені виховні заходи, присвячені Дню Перемоги: учні прослухали лекції з історії «Нелегкий шлях до Перемоги», пошуковці гуртка «Меморіал» провели екскурсію до Куточка Бойової Слави для молодших школярів і ознайомили їх з результатами дослідницької роботи вихованців школи різних років випуску. Крім того був проведений урок-реквієм «Пам’ять палаючих років», на якому учні розповіли про долю своїх родин у 1939-1945 р.р., ознайомилися з експонатами виставки фотодокументів, художньої та науково-популярної літератури «Доля, опалена війною».

7-го травня учні та вчителі школи брали участь у загальногромадському фестивалі військово-патріотичної пісні Черкаської ОТГ «І музи кликали на бій», а 9-го травня вийшли до меморіалу Слави, щоб вшанувати вічну пам’ять полеглих і згадати події буремних, страшних років Другої Світової.

Без минулого немає людини, а без історії – країни. Пам’ятаючи подвиг наших дідів і прадідів, передаючи ці спогади, історію нащадкам, ми віддаємо шану і вклоняємося тим, хто пережив ті страшні часи, тим, хто не повернувся, тим, хто був в тилу,тим, кого нема з нами, тим, хто залишився на полі бою й чиє серце проросло червоним маком.

 

Категорія: Новомиколаївська ЗОШ І – ІІІ ст. | Переглядів: 285 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz