MENU
Головна » 2018 » Січень » 29 » Герої живуть вічно (до Дня пам'яті героїв Крут)
14:05
Герої живуть вічно (до Дня пам'яті героїв Крут)

29 січня в Україні відзначають День пам'яті героїв Крут – саме там у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.
В Новомиколаївській ЗОШ І-ІІ ступенів пройшли заходи вшанування пам'яті героїв Крут: учні молодшої ланки переглянули й обговорили презентацію «Пам'ятай про Крути. 29 січня 1918», для старших школярів проведено урок мужності «Героїзм юних українців в обороні Батьківщини. 1918. Крути» та тематичні історичні читання «Сторінки боротьби за державну незалежність України: герої Крут», під час яких учні глибоко прониклися долею учасників бою під Крутами, виступили з доповідями по даній темі, а також проведено конкурс – виставку малюнків «Герої живуть вічно».
До 100-річчя подій під Крутами учні середньої ланки випустили стінгазету «Героїзм юних українців», в якій розміщені статті про основні події, фото та імена безпосередніх учасників бою.
Подвиг студентів-крутян став символом мужності та беззастережної любові до власної Батьківщини. За часів радянської влади про бій під Крутами забули на довгі 70 років, до отримання Україною незалежності. Тільки в останні роки історики почали активно вивчати наявні матеріали. І хоча зараз виникає більше питань, ніж відповідей, незмінним залишається один факт: битва під Крутами – одна з визначних сторінок історії України, яку ми маємо пам’ятати.




Категорія: Новомиколаївська ЗОШ І – ІІІ ст. | Переглядів: 315 | Додав: neiskash78elena | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz