MENU
Головна » 2017 » Січень » 30 » Крути – символ українського патріотизму
11:30
Крути – символ українського патріотизму

Народ України любить свою країну. Своєю кров’ю, душею і своєю працею він, як і будь-який інший народ, прагне до життя і благополуччя. Події 29 січня 1918 року - збройне зіткнення на залізничній станції біля села Крути – яскравий тому доказ.У бою зійшлися невеликий загін з боку юної УНР (близько 600 чоловік) і знаменита Червона гвардія Радянської Росії , яка значно перевищувала своїх вимушених супротивників числом, бойовим потенціалом і досвідом. Результат бою не важко передбачити.
Про це учні 1-9 класів говорили під час інформаційно-виховних годин «Тут кувалась наша воля» , «На Аскольдовій могилі поховали їх», «Крути – бій за майбутнє!», бесід «Крути: подвиг і трагедія».Старшокласники взяли участь у
тематичних історичних читаннях «Сторінки боротьби за державну незалежність України: герої Крут». У бібліотеці діяла книжкова виставка на тему «Подвиг героїв під Крутами».
Діти прониклися думкою про те,що цей день, не дивлячись ні на що, назавжди залишиться світлим в нашій пам’яті. День подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь. День пам’яті Героїв Крут.
Категорія: Прелеснянська ЗОШ І – ІІІ ст. | Переглядів: 332 | Додав: annabukatenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz