MENU
Головна » 2018 » Лютий » 22 » Міжнародний День рідної мови
17:10
Міжнародний День рідної мови
Мова – одне з найцінніших надбань, які створили й залишили наші попередники. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ.
21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. Це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році. В Україні воно також лише почало писати свою історію, хоча сама проблема мови на українських землях нараховує кілька століть.
До відзначення Міжнародного Дня рідної мови долучилася вся шкільна родина Новомиколаївської ЗОШ І-ІІ ступенів. 21 лютого в стінах нашої Альма-матер проводяться різноманітні заходи, в яких активну участь беруть учні, бібліотекар та вчителі української мови та літератури:
- диктант єдності;
- тематична лінійка «Мово моя рідна, мово калинова»;
- конкурс малюнків «Живи, прекрасна наша мова»;
- літературний брейн-ринг;

Під час проведення заходів учні дізналися про історію виникнення свята і коли його почали відзначати в Україні. А також, що це один із тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частинкою свого великого народу, посіяти у своєму серці хоча б одну зернину любові до рідної мови.

Мова, якої нас навчила рідна мати повнить наші думки. Ми будемо далеко подорожувати, роками жити за кордоном, вивчати та оволодівати іншими мовами, проте всі наші дні будуть наповнюватися словами, через які ми вперше почали сприймати навколишній світ рідною мовою. Як море починається з річки, так українське слово – з писемності.
Метою цього свята в нашій школі є спонукання дітей до збереження і шанування своєї мови, заради прийдешніх поколінь, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України.


Категорія: Новомиколаївська ЗОШ І – ІІІ ст. | Переглядів: 377 | Додав: neiskash78elena | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz