MENU
Головна » 2017 » Жовтень » 18 » Реформація: погляд крізь віки.
14:18
Реформація: погляд крізь віки.

Протягом жовтня в Україні пройдуть заходи ,присвячені святкуванню 500- річниці Реформації в Європі. В 15 ст. віруючі піднялися на боротьбу проти католицької церкви,яка зганьбила себе своїми вчинками. Результатом Реформації стала поява протестантської церкви та її течій. Ідеї протестантизму знайшли підтримку в сучасній Україні: 28,7 % всіх релігійних громад складають протестанти.
Для незалежної України, де співіснують більше сорока релігійних конфесій, питання вибору віри є дуже важливим. З метою ознайомлення учнів з історією Реформації, внеском протестантських церков і релігійних організацій в розвиток релігійної, культурної та соціальної сфери України, виховання толерантного відношення до всіх релігійних конфесій,присутніх в нашій країні, в Новомиколаївській ЗОШ І-ІІ ступенів було проведено ряд заходів: виховні години за темами «Християнські моральні цінності-складова національної самосвідомості українського народу», «Історія Реформації в особах», перегляд і обговорення відео презентацій «Німецька Реформація: Мартін Лютер і початок боротьби», «Релігія і церква Нового часу. Початок Реформації». Бібліотекар школи Бибка Л.А. ознайомила школярів з художньою та науковою літературою,яка допоможе їм зануритися в історію і яскравіше відтворити події минулого, а також ознайомила з можливостями Інтернет ресурсу для глибшого розуміння реформаційних процесів.
21 жовтня 2017 р. вчителі школи візьмуть участь в обласному семінарі «Сім’я. Церква. Школа », який відбудеться у с. Сергіївка за ініціативою православного духовенства.

Категорія: Новомиколаївська ЗОШ І – ІІІ ст. | Переглядів: 242 | Додав: natashashnurko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz