MENU
Головна » 2018 » Лютий » 22 » ВИХОВУЄМО ПАТРІОТІВ
17:45
ВИХОВУЄМО ПАТРІОТІВ
Виховувати патріота своєї країни – це надзвичайно складне, але разом з тим і почесне завдання, яке стоїть перед українською школою. Усвідомлюючи це, педагоги приділяють цій задачі велику увагу, підбирають такі форми й методи, які були б цікаві та зрозумілі учням. Працюють над цією проблемою і педагогічні колективи Черкаської ОТГ.


Так 20 лютого 2018 року на базі Новомиколаївської ЗОШ І-ІІ ступенів був проведений круглий стіл з теми «Патріотичне виховання: як зробити його дієвим». Неспроста саме в цій школі зібралися методисти, працівники шкіл, бо педагогічний колектив Новомиколаївської ЗОШ І-ІІ ступенів давно вже плідно працює в напрямку національно - патріотичного виховання, відшукуючи все нові, більш дієві форми виховної роботи. На такі кроки підштовхують події сьогодення. Розуміючи, що учням сходу України дуже важливо відчувати себе частиною всієї нації, вчителі знайшли можливість спілкування своїх учнів з вихованцями навчальних закладів інших регіонів країни( це і зустрічі зі студентами Харківського медичного університету, які стали шефами школи; листування з учнями Веселокутської школи Черкаської області) . приклад старших товаришів наштовхнув школярів і вчителів Новомиколаївської школи самим долучитися до волонтерського руху: благодійні акції,збір коштів,участь у Всеукраїнському проекті «Будуємо Україну разом». Не байдужий шкільний колектив і до екологічних проблем рідного села, тому учні старших класів створили проект «Green river», який вміщує в собі як раз рішення даних проблем. Вчителі пишаються діями своїх учнів, які розуміють, що якщо не я, то хто зробить навколишній світ чистішим і кращим. А найголовніше те, що випускники не втрачають зв'язок зі школою і беруть участь в багатьох акціях, долучаючи до цього своїх батьків та інших мешканців села.

Під час обговорення проблем патріотичного виховання інші учасники круглого столу поділилися своїми здобутками з цього питання, бо в кожній школі ведеться робота, є цікаві форми, такі як квест, створення артоб’єктів, флешмоби, велопробіги ,відродження козацьких традицій. Учасникам круглого столу було запропоновано виконати багато цікавих завдань, які вони потім можуть застосовувати в своїй практиці.



Результатом зустрічі однодумців було рішення продовжувати роботу з патріотичного виховання, щоб кожен учень кожна молода людина розуміла, що любити Батьківщину треба за те, що вона твоя, ти в ній народився і живеш.
Категорія: Новомиколаївська ЗОШ І – ІІІ ст. | Переглядів: 333 | Додав: neiskash78elena | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz