MENU
Головна » 2017 » Лютий » 9 » Будь зміною: об’єднаймося для кращого Інтернету
19:10
Будь зміною: об’єднаймося для кращого Інтернету

  7 лютого 2017 року у світі відзначався День безпечного Інтернету під гаслом «Будь зміною: об’єднаймося для кращого Інтернету ». Тисячі людей в усьому світі об’єднуються та беруть участь у різних заходах заради підвищення освіченості з питань безпеки онлайн.

Ідея онлайн-безпеки еволюціонувала останні роки, змінюючи фокус від створення «безпечного» Інтернету до створення «кращого» Інтернету.

Діти, молодь, батьки, вихователі, педагоги, соціальні працівники, підприємці, політики – ми всі можемо відігравати свою роль щодо питання безпечної поведінки в Інтернеті.

В Україні в цей день у закладах освіти, бібліотеках, дитячих та молодіжних клубах, громадських та бізнес-організаціях, у медіа та на сторінках соціальних мереж діти та дорослі обговорюють питання безпечної поведінки в Інтернеті, потенційних загроз, випадки порушення прав людини та механізми їх захисту.

Не залишились осторонь учні та вчителі загальноосвітніх навчальних закладів Черкаської ОТГ.

До Дня безпечного Інтернету усі школи громади підготували виховні та інформаційні заходи про роль Інтернету в нашому житті та про безпечне користування ним. Були проведені загальношкільні лінійки, виставки малюнків, «круглі столи», заняття-гру, практичні роботи, на яких ознайомилися з правилами безпечної поведінки в Інтернеті.

Також учні та учителі усіх загальноосвітніх закладів громади брали участь у Всеукраїнському вебінарі на тему: «Як зробити Інтернет безпечним».

За підсумками проведення Дня безпечного Інтернету учні ознайомилися з основними видами реальних небезпек віртуального світу та винесли такий вирок: Інтернет – увібрав у себе як позитивні якості так і глобальні вади. Технічний прогрес зупинити не можливо, користуватися ним, поза сумнівом, треба, але слід пам’ятати про ті проблеми, які несе в собі глобальна мережа. І чим стане Інтернет у нашому житті, залежить тільки від нас самих…

                                     

                                     

 

 

 

Категорія: Новини відділу освіти | Переглядів: 320 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz