MENU
Головна » 2017 » Березень » 4 » Підсумки тижня в освіті: головні події
20:59
Підсумки тижня в освіті: головні події

Завершено перший етап оновлення шкільних програм. Група з оновлення програм базової школи отримала 7 тисяч коментарів і пропозицій. Найбільш обговорюваними програмами стали програми з історії, літератури та математики.

На ЗНО вже зареєстровано 70 тисяч осіб. Найпопулярнішими предметами серед майбутніх учасників тестування є історія України, математика та біологія. Реєстрація для участі у ЗНО триватиме до 17 березня 2017 року.

У НАН невдоволені об'єднанням шкільних предметів. У Національній академії наук висловили невдоволення нормами проекту Типового навчального плану для 10-11 класів, розробленого Міносвіти, що передбачають інтеграцію предметів у старшій школі.

Виплата стипендій у вишах розблокована. Міносвіти та Мінфін затвердили паспорт бюджетної програми з виплати академічних стипендій. Рішення дозволило університетам виплатити студентам стипендію за лютий.

МОН запрошує вчителів до розробки програм. Освітяни можуть узяти участь у відборі до складу робочих груп з розробки програм старшої школи, що діятимуть з 1 вересня 2018 року. Для участі потрібно заповнити онлайн-анкету.

Порошенко підписав закон щодо освіти дітей із зони АТО. Документ спрямований на посилення державної підтримки при здобутті освіти особами, які проживають на тимчасово окупованих територіях та у населених пунктах на лінії зіткнення.

Комітет ВР хоче продовжити набір молодших спеціалістів. Парламентський комітет з питань науки і освіти рекомендуватиме прийняти законопроект, що дозволить вишам І-ІІ рівнів акредитації приймати молодших спеціалістів до 2019 року.

МОН затверджено вимоги до оформлення дисертацій. Вимоги визначають структуру дисертації та вимоги до оформлення титульного аркуша, анотації, основної частини, розділів дисертації, оформлення списку використаних джерел тощо.

У вишах пропонують вводити кризовий менеджмент. Перший заступник голови Комітету ВР з питань науки та освіти вважає, що МОН, у разі конфліктів у колективах вишів, має отримати право призначення тимчасових керівників.

Освіта.ua
03.03.2017

Категорія: Освітні новини | Переглядів: 229 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz