MENU
Головна » 2017 » Січень » 23 » Сила нашої держави – в єдності українських земель.
21:45
Сила нашої держави – в єдності українських земель.

У школах Черкаської ОТГ стало традицією відзначати значущий для України День Соборності.
22 січня 1919р. на Софіївському майдані зібралися десятки тисяч киян. Урочистий Акт Злуки розпочався. На жаль, це об’єднання виявилось нетривким, і невдовзі історія розпорядилась так, що окремі частини українських земель знову опинились у складі різних держав. Ці історичні події сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної України та утвердження національної ідеї. День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.
Формуванню національної свідомості школярів, вихованню у них почуття патріотизму сприяли заходи, приурочені знаменній даті: загальношкільні лінійки «Єдина і неподільна Україна», круглий стіл «День Соборності України», диспут «Для чого українському народу потрібні незалежність, соборність та єдність держави», тематичні виставки «22 січня – День Соборності України». Також були організовані конкурси малюнків «Соборна Україна– це значить, що наша Держава – єдина!», «Історія України і державотворення». З піднесенням діти взяли участь у флешмобах «Україна - єдина країна!», які було продовжено ланцюгами єдності, виконанням гімну України. Старшокласники здійснили віртуальну подорож сторінками історії «Події, що пережили нас…». Крім цього члени учнівського самоврядування Новомиколаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів написали листа учням Веселокутської школи Тальнівського району Черкаської області, в якому розповіли про своє шкільне життя й запропонували їм товаришування та співпрацю, старшокласники організували скап-конференцію з студентами ХНМУ, де говорили про День Соборності та молодіжний волонтерський рух.
Патріотичні акції в школах проводяться постійно, адже саме вони сприяють вихованню нацiональної свiдомостi учнiв i людської гiдностi, вiдродженню паросткiв духовностi.
Категорія: Новини відділу освіти | Переглядів: 370 | Додав: roschenez | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz