MENU
Головна » 2016 » Грудень » 03
Етнографія і фольклор займають особливе місце в духовному житті українців. Чудові села Слов’янщини багаті своїми звичаями, обрядами.
30 листопада 2016 року вчитель української мови, української та зарубіжної літератури Прелеснянської ЗОШ І-ІІІ ст. Панченко Ірина Вікторівна провела другу зустріч фольклорно-етнографічної експедиції, до якої запросила учнів та студентів філологічного факультету ДДПУ. Почесними гостями експедиції були методист відділу української мови та літератури Донецького облІППО, заслужений учитель України Попова Тетяна Юріївна та кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови та літератури ДДПУ Жижченко Лариса Борисівна.
Чала Людмила Семенівна, мешканка села Майдана, поділилася своїми знаннями про народну медицину. Рахмаілова Олена Леонідівна, учитель образотворчого мистецтва Прелеснянської ЗОШ І-ІІІ ст., провела майстер-клас та навчила присутніх виготовляти народні обереги – намисто.
Упродовж фольклорно-етнографічної експедиції учні ... Читати далі »
Категорія: Прелеснянська ЗОШ І – ІІІ ст. | Переглядів: 330 | Додав: roschenez | Дата: 03.12.2016 | Коментарі (0)

 

Дитяча наукова конференція «Комп`ютер і МИ»

23 листопада у рамках співпраці з вишами учні Прелеснянської ЗОШ І-ІІІ ступенів Черкаської ОТГ взяли участь у Четвертій дитячій конференції «Комп`ютер і МИ» , яка традиційно проводиться у Донбаському державному педагогічному університеті. Мета конференції – створення умов для творчого,інтелектуального та духовного розвитку дітей, виявлення кращого досвіду впровадження ІКТ у навчально-виховний процес шкіл. Учні представили свої науково-дослідницькі проекти : «Загадкова піраміда» (учениця 4 класу Рошинець Д.), «Аптека на підвіконні» (учениця 4 класу Лубенець Н.), «Вплив зовнішніх факторів на домашнього кота» (учениця 4 класу Саченко О.), ... Читати далі »

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Категорія: Прелеснянська ЗОШ І – ІІІ ст. | Переглядів: 387 | Додав: roschenez | Дата: 03.12.2016 | Коментарі (0)

 

Взаємодія школи та вишу – шлях до інноваційної освіти

Зв'язок з вищими навчальними закладами є науковим підґрунтям у роботі загальноосвітніх шкіл.
22 листопада 2016 року за ініціативи учителя української мови, української та зарубіжної літератури, учителя-методиста Прелеснянської ЗОШ І-ІІІ ст. Панченко Ірини Вікторівни відбулася зустріч учнів та вчителів Черкаської ОТГ з науковцями Донбаського державного педагогічного університету. Педагоги разом із своїми вихованцями відвідали лекції на кафедрі української мови та літератури в ДДПУ та здійснили екскурсію до університетської бібліотеки. Кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови та літератури Жижченко Лариса Борисівна та старший викладач кафедри української мови та літератури Щербатюк Вікторія Станіславівна цікаво та змістовно провели лекції з літератури на тему: «Види літературознавчого аналізу». Залишились незабутні враження від роботи неперевершених фахівців ... Читати далі »

Категорія: Прелеснянська ЗОШ І – ІІІ ст. | Переглядів: 306 | Додав: roschenez | Дата: 03.12.2016 | Коментарі (0)

uCoz