MENU
Головна » 2017 » Березень » 10 » Майстер-клас з виготовлення керамічної іграшки "Козенятко"
19:15
Майстер-клас з виготовлення керамічної іграшки "Козенятко"

                                                 

 

 

Чи багато ми знаємо про історію іграшки,про те, якими були іграшки на світанку людства? Які іграшки робили перші мешканці Землі для своїх маленьких дітей? Одне з впевненістю можна сказати, що ці іграшки виготовлялися з природних матеріалів – трави, соломи, дерева, глини. Іграшки наших предків розсипалися і знову стали землею, але люди, які гралися ними, зробили такі ж для своїх дітей, а ті для своїх, і мистецтво виготовлення іграшки з часом вдосконалювалось і наповнювалось новим змістом.

У лютому для учнів Прелеснянської ЗОШ І-ІІІ ступенів майстер сучасного декоративно-прикладного мистецтва Тетяна Хоменко з м.Слов'янська організувала майстер-клас з виготовлення іграшки. Під час першого заняття діти виліпили з глини іграшки та залишили їх сохнути. У березні,коли іграшки висохли, юні майстри оздобили їх під керівництвом наукових співробітників Музею народної архітектури,побуту та дитячої творчості Непочатової С.Ф. і Рязанцевої О.М. Під час заходу відбулась тематична екскурсія "Керамічне виробництво на Слобідський Україні".

Учні з задоволенням створили маленькі шедеври великого мистецтва – керамічні іграшки, перейняті тонким поетичним почуттям, казковістю, живою фантазією . А ще - любов’ю до природи. Майстер-клас з виготовлення керамічної іграшки «Козенятко» дозволив учасникам відчути себе творцем іграшки.

Кожен мав змогу забрати свою власноруч виготовлену іграшку з собою та прикрасити свій дім або зробити неповторний подарунок своїм рідним та друзям.

 

Заступник директора з НВР

Прелеснянської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Рошинець Т.В.

 

                                                                                                              

 

 

Категорія: Прелеснянська ЗОШ І – ІІІ ст. | Переглядів: 316 | Додав: roschenez | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz