MENU
Головна » 2017 » Лютий » 8 » ПРОВЕДЕННЯ ДНЯ БЕЗПЕЧНОГО ІНТЕРНЕТУ 7 ЛЮТОГО 2017 РОКУ
11:40
ПРОВЕДЕННЯ ДНЯ БЕЗПЕЧНОГО ІНТЕРНЕТУ 7 ЛЮТОГО 2017 РОКУ

           У наш час особливо важливого значення на­буває інформація. Усе частіше людині стає необхідним оволодін­ня швидкими й точними даними про предмет діяльності. Найбільш зручним способом одержання й передачі різноманітної інформації є використан­ня глобальної мережі Інтернет, яка може бути як всесвітньою енциклопедією, що об’єднує інформаційні ресурси всього світу, так і  зловісною павутиною, яка губить людей. 

           7 лютого 2017 року оголошено Міжнародним Днем безпечного Інтернету.  Щорічна кампанія, яка проходить  в Україні,  покликана привернути увагу суспільства до проблеми безпечної поведінки в Інтернеті, розказати дітям та їхнім батькам про ті ризики, які існують в глобальній мережі, та як захистити себе від цих ризиків.

Протягом лютого в Олександрівській ЗОШ І-ІІІ ступенів  оголошено акцію «Безпека дітей в Інтернеті». Відповідно до затвердженого плану заходів щодо посиленого  використання  глобальної мережі  в освітніх цілях  7 лютого у  школі провели День Безпечного Інтернету.

На початку тижня учні 5 – 11 класів брали участь у соціологічному досліджені, яке дало можливість виявити рівень обізнаності учнів про загрози та протиправні заклики в мережі Інтернет. Дані дослідження використали для відкритої виховної години «День безпечного Інтернету в Україні», яку провели учні 8 класу, під керівництвом вчителя інформатики Прокопчука Вячеслава Васильовича. Завдяки інформації, яку презентували учнів, присутні ознайомились з правилами безпечної роботи в Інтернеті і небезпекою, яка може виникнути під час роботи у мережі та  формування навичок правильного реагування на небезпеку мережі.

Вчитель інформатики Прокопчук Альона Геннадіївна разом з учням початкової ланки провела ігрові заняття та практичні роботи. Так, учні 2 класу на ігровому занятті «Безпека в Інтернеті» дізналися про небезпеки, які існують в Інтернеті, та шляхи їх подолання.

Учні 4 класу створили методичний куточок «Ми – за безпечний Інтернет». Також прийняли участь в відеолекторії, аналізуючи переглянуті відеофрагменти, учні ознайомилися з основними видами реальних небезпек віртуального світу.

Між учнями 9 – 11 класів відбулася конференція за темою «Онлайн – загрози». Учасники конференції переконалися в тому, що Інтернет надає дітям та молоді неймовірні можливості для здійснення відкриттів, спілкування й творчості. Проте, оскільки з самого початку Інтернет розвивався без будь-якого контролю, сьогодні він містить величезну кількість інформації, причому далеко не завжди безпечної. Відсутність життєвого досвіду  в учнів часто стає причиною зіткнення з онлайн-загрозами: шахрайством, порнографією, онлайн-насиллям та появою залежності від Інтернету.  У зв'язку з цим і  виникає проблема забезпечення безпеки дітей.

Крім того, цей день запам’ятався школярам як Єдиний день інформування  «Етикет електронного спілкування», протягом якого кожному бажаючому вчителі інформатики надавали консультації стосовно правил розумного спілкування у віртуальному середовищі.

Також, для постійного користування  вчителями інформатики створено  «кейс» корисних Інтернет-посилань  для вчителів, учнів та їхніх батьків.

Підсумком Дня Безпечного Інтернету в школі став конкурс  малюнків від учнів 2 – 4 класів «Небезпека в Інтернеті». Учасники конкурсу, які отримали завдання показати власне бачення проблем, пов’язаних із використанням Інтернету, підійшли  до його виконання творчо і креативно.

   

 

 

вчитель інформатики

Альона Геннадіївна Прокопчук 

Категорія: Олександрівська ЗОШ І – ІІІ ст. | Переглядів: 411 | Додав: sectorosv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz