MENU
Головна » 2018 » Березень » 15 » Шевченківські дні у школі
18:01
Шевченківські дні у школі
Поезія Шевченка – це вогник,
схожий на полум’я свічки,
що запалює душу людини…

Минуло 204 роки від дня народження Т.Г. Шевченка, але й сьогодні його слово живе між нами.
5 -7 березня в Новомиколаївській ЗОШ I-II ступенів були проведені заходи до вшанування пам’ яті національного генія Т.Г. Шевченка.
Вчитель української мови та літератури Коротенко В.В. підготувала й провела інтелектуальний турнір «І лине над землею Шевченкове святеє слово». Завдання були цікавими, корисними та сприяли творчому розвитку дітей.

Вчитель зарубіжної літератури Макаренко Я.О. організувала поетичні перерви «Хто Шевченка прочитав, той багатшим серцем став», на яких бажаючі читали твори митця.
І учні , і вчителі щиро перейнялися духом поезій, глибше усвідомили їхню актуальність та світове значення. Чому і сьогодні, майже через півтора століття після його смерті, твори, написані Великим Кобзарем, хвилюють, навчають, тривожать душі? Відповідь на це запитання шукали учні разом з вчителем української мови Шнурко Н.Г. Визначали масштаб присутності автора в нашому повсякденні (пам’ятники, населені пункти, університети, вулиці, конкурси й державні нагороди). Учні підготували повідомлення: хто і за що отримали премію імені Т.Г. Шевченка в 2018 році. З ‘ясовували: чому саме поезія Шевченка лунала на Майдані у 2014 році? А також пригадали твори Шевченка, покладені на музику, й проекспериментували: спробували створити власний хіт на слова Кобзаря.
Діти початкових класів малюнками показали своє бачення творів Т.Г. Шевченка.

Бібліотекар Бибка Л.А. підготувала для учнів цікаву виставку книг «Великий Кобзар», з метою виховання в дітей любові та поваги до творчості великого поета.

Ми впевнені, що молоде покоління зрозуміє і усвідомить величезний внесок Т.Г. Шевченка в розвиток України.
Категорія: Новомиколаївська ЗОШ І – ІІІ ст. | Переглядів: 422 | Додав: neiskash78elena | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz