MENU
Головна » 2017 » Травень » 11 » День перемоги над нацизмом у Європі
12:36
День перемоги над нацизмом у Європі


Стоять обеліски на славу багаті.
Вклонімося низько безсмертним солдатам.
Вони воювали у грізну годину,
В боях захищали свою Батьківщину!
З кожним днем усе далі від нас священна дата – День Великої Перемоги. 72 роки ми відзначаємо це свято як символ радості і скорботи, пам’яті і безсмертя, воїнів, які в ім’я життя і майбутнього власною кров’ю захищали кожний клаптик нашої рідної землі.
Давно відгриміли залпи війни… Суворий час Другої світової став надбанням історії. Та хоч би скільки ще минуло часу, доки існуватиме на своїй землі українська нація – у цей день країна вклонятиметься вам, солдати Перемоги.
З метою виховання в учнів поваги до героїчних подвигів співвітчизників, ушанування пам’яті тих, хто загинув у роки страшної війни 1939 – 1945 років, формування патріотичного почуття гордості за старше покоління, сприяння пробудженню бажання вивчати історію своєї держави, берегти її традиції, уболівати за майбутнє країни в Прелеснянській школі відбулися заходи присвячені Дню пам`яті та примирення ,Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Класоводи 1-4 класів провели виховні години «Лист у минуле…», «Цей день Перемоги порохом пропах»,а також майстер-клас по виготовленню символу Перемоги-маку, «Ніхто не забутий, ніщо не забуто»

Для учнів середньої ланки класні керівники підготували усний журнал «Вклонімося великим тим рокам», уроки-реквієм «Люби й шануй героїв війни» та «Пам`ятаєм врятований світ».
Учні 9 – 11 класів прийняли участь у конференції « Це потрібно не мертвим ,це потрібно живим». Завершився захід екскурсією до шкільного музею, де учитель історії Заводовська С. О. підготувала розповідь про героїв односельців, які захищали нашу Батьківщину в роки війни від фашистських загарбників.

9 травня 2017 року відбувся мітинг присвячений 72 річниці Перемоги над німецько – фашистськими загарбниками, який підготували учні школи разом з педагогом – організатором Рошинець А.М. та директором будинка культури Оспіщевою О. О. На мітинг були запрошені староста сіл Прелесне та Майдан Шевченко Ю. М. та голова ветеранської спілки Гетьман Л.І.
Запрошені на свято розповідали учням про події тих тяжких часів, про героїзм нашого народу, про земляків, які кували перемогу на фронтах війни.
Директор школи Бондаренко Любов Юріївна звернула увагу учнів на те, що цього дня ми згадуємо всіх тих, чиє життя забрала війна, хто поліг у кривавому бою, хто після Перемоги помер від ран, хто не дожив свого віку, не долюбив, так і не побачив своїх ненароджених дітей.
Учні подякували ветеранам за мир і пообіцяли, що завжди будуть пам’ятати їхній подвиг. Святий обов’язок сучасних і прийдешніх поколінь – не забути, якою ціною здобуто Перемогу. Для молоді подвиг військового покоління – це абсолютний еталон служіння ідеалам свободи, справедливості та добра. Це суміш печалі і радості, пов’язаних зі спогадами буремних років війни, з весною, народженням та розквітом нового життя.
Заступник з ВР Непомнящих О.В
Категорія: Прелеснянська ЗОШ І – ІІІ ст. | Переглядів: 277 | Додав: roshynets | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz