MENU
Головна » 2018 » Квітень » 24 » Імідж школи – запорука успіху
14:29
Імідж школи – запорука успіху

Важко переоцінити, наскільки важливо сучасній школі мати своє обличчя, свою філософію, власний імідж, який сприятиме підвищенню ефективності діяльності закладу, приваблюватиме батьків та учнів, даватиме змогу бути конкурентоспроможним у сучасних соціально-економічних умовах. Але цього вимагає сьогодення.
19 квітня 2018 року, з метою розкриття теоретичних та практичних аспектів іміджевої діяльності освітніх закладів, визначення інноваційних підходів для створення та підтримки їх позитивного іміджу адміністрацією Черкаської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 було проведено для директорів шкіл Черкаської ОТГ та їх заступників управлінську лабораторію «Формування позитивного іміджу освітнього закладу».
Учасників управлінської лабораторії ознайомили з причинами та етапами формування іміджу школи, продуманій діяльності з управління репутацією та формуванням позитивного іміджу керівника і учителя.
Під час практичної частини керівники шкіл відвідали фрагменти уроків учителів Черкаської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1, спрямовані на виконання вимог Нової української школи , які формують її імідж школи на даному етапі: урок української мови у 8 класі Романюк Г.П., урок німецької мови в 6 класі Стребіж Н.Ю., урок позакласного читання в 4 класі Чернової С.В., інтегрований урок англійської мови, природознавства та математики в 2 класі Громової С.В. та Павленко С.І. А також учасники заходу розробляли групові проекти з формування іміджу закладу освіти та в кінці успішно їх презентували.
Школою було представлено і « дефіле» учнівських колективів школи, бо учні –це « візитна карточка» освітнього закладу.
Репрезентована робота педагогічного колективу школи щодо формування іміджу свого освітнього закладу у формі відеопрезентації , з якої зрозуміло, що Черкаська ЗОШ І-ІІІ ст.№ 1 - це одне величезне людське серце, яке б'ється, живе і працює, тому що в ньому яскраво, нестримно горить вогонь безмірної любові до дітей, до своєї справи, другого рідного дому - школи. Директор щаслива тим, що керує таким творчим, ініціативним, креативним колективом. Єдність керівництва та колективна мудрість педагогів - ось у чому сила, інтелектуальний потенціал.
Імідж і репутація — найкоштовніше майно школи! Ми пишаємося своїми успіхами, дбаємо про кожну ідею, знахідку, збираємо їх по крупинках. Діяльність нашого колективу вважаємо результативною. Багато працюємо, але ще більше потрібно зробити для конкурентоспроможності нашого закладу.
На добру згадку про захід учасникам було подаровано « мішечки щастя» та кумедні значки креативних керівників
Імідж важко формувати, а ще важче зберегти. Для цього залишайтеся вірними тому, що заклали у фундаменті, – меті, принципам, стандартам. І ніколи не жертвуйте довготривалим іміджем заради легкого успіху. Змінюйте те, що можна змінити, любіть те, що ви змінили, будьте найкращими диригентами свого педагогічного ансамблю.

Директор школи Ольга Михайлівна Кисельова
Категорія: Освітні новини | Переглядів: 435 | Додав: roshenka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz