MENU
Головна » 2018 » Квітень » 2 » Якщо ми дамо можливість дітям бачити , то вони будуть знати і розуміти.
11:23
Якщо ми дамо можливість дітям бачити , то вони будуть знати і розуміти.

Сьогодні, коли перед педагогами стоїть завдання виховання інноваційної творчої особистості, яка зуміє пристосуватися до соціальних умов, які постійно змінюються, яка буде зорієнтована на соціальну активність та відповідальність, на національну свідомість, патріотизм, на любов та дбайливе ставлення до природи, активне залучення учнів до туристсько – краєзнавчої роботи особливо актуальне, бо сприяє ефективній реалізації основних сучасних орієнтирів виховання.
Краєзнавча робота учнів—важлива частина шкільної освіти. Вивчаючи історію рідного краю ,вони починають пишатися своєю маленькою батьківщиною, прагнуть дізнатися більше про її історію, глибше розуміють значення бойових і трудових справ, беруть приклад з видатних земляків. І, звичайно, діти , для яких небайдужа історія предків , виростуть патріотами , відповідальними не тільки за своє життя , а й за ріднуземлю,за те, яка вона дістанеться у спадок майбутнім поколінням. Краєзнавча робота також допоможе дітям глибше розуміти події сучасного життя.Саме тому, методичним кабінетом відділу освіти Черкаської ОТГ було заплановано проведення круглого столу на тему «Туристично-краєзнавча робота як складова успіху у вихованні здорового покоління» на базі Олександрівської ЗОШ І-ІІІ ст. 28 березня 2018 року.
Головна мета заходу – пошук ефективних шляхів залучення учнівської молоді до краєзнавчої діяльності. В роботі круглого столу взяли участь заступники директорів з виховної роботи та вчителі біології Черкаської ОТГ.
Педагоги розглянули різні напрямки шкільної краєзнавчої роботи. Напрямок «Історичне краєзнавство» представила вчитель Олександрівської ЗОШ Аліна Чигирик, яка виступила з доповіддю «Історія не терпить абсолютів», презентувавши досліження архітектурних пам'яток свого села, а саме будівель пана Шабельського.
Роботу в напрямку екологічного виховання розкрив у своєму виступі вчитель біології Олександрівської ЗОШ Олексій Погребняк. Олексій Ігорович поділився з учасниками круглого столу досвідом еколого-натуралістичної роботи зі школярами. Цікаві дослідження проводять гуртківці під керівництвом вчителя. Учень 9 класу, призер обласного конкурсу «Донбас заповідний» Желєзняков Денис ознайомив присутніх з результатами дослідження річки Сухий Торець. До уваги учасників круглого столу були запропоновані фотороботи та малюнки членів шкільного екологічного гуртка, а також виставка сучасної краєзнавчої літератури.Всі присутні взяли участь у майстер-класі краєзнавчих екологічних ігор, які можна використовувати на уроках природничого циклу.
На завершення методичного заходу учасникам було запропоновано розробити екологічні стежки та презентувати їх разом з учнями .
Солонина С.А.
Завідувач методичним кабінетом
Черккаської ОТГ
Категорія: Новини відділу освіти | Переглядів: 365 | Додав: roshenka | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz