MENU
Головна » 2016 » Грудень » 24 » Підсумки тижня в освіті: головні події
19:06
Підсумки тижня в освіті: головні події

Школи отримають комп’ютери з Китаю. Міністерством освіти затверджений графік отримання комп'ютерного обладнання для шкіл, що надане Україні в рамках допомоги від уряду Китайської Народної Республіки.

Виші оприлюднять умови прийому до 15 січня. Міністерство освіти дозволило вченим радам вищих навчальних закладів перенести строки затвердження власних Правил прийому з 15 грудня до 15 січня 2017 року.

Уряд визначив, як школам популяризувати герб і гімн. Кабінет Міністрів затвердив план заходів щодо популяризації державних символів України та виховання поваги до них у суспільстві.

Школам і вишам запропонували створювати фонди випускників. Неприбуткова організація Alumni Fund Ukraine пропонує створювати фонди підтримки українських навчальних закладів та долучитись до розвитку української освіти.

Парламент підвищив зарплати вчителям на 50%. За словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, прийнятий Верховною Радою Державний бюджет на 2017 рік дозволить розпочати відновлення соціальної справедливості.

МОН оголосило конкурс підручників для 9-го класу. Конкурс стартував 19 грудня 2016 року. Також відомством затверджено перелік навчальних предметів та назв підручників, які підлягають конкурсному відбору.

Зарплати вчителів зростуть від 1672 до 2140 грн. Середня заробітна плата педагогічних працівників українських шкіл зросте майже на 50%. У середньому вчителі щомісячно додатково отримають від 1672 до 2140 грн.

В МОН розробили план дебюрократизації шкіл. Міністерством освіти створено робочу групу з дебюрократизації шкільної діяльності, яка має розробити проекти документів, що спростять діяльність вчителів та адміністрацій шкіл.

МОН заборонило деякі види шкільної звітності. Відомство доручило департаментам освіти і науки обласних та Київської міської державних адміністрацій припинити практику звітування, яке не передбачено законодавством.

Освіта.ua
23.12.2016

Категорія: Освітні новини | Переглядів: 340 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz