MENU
Головна » 2017 » Лютий » 6 » Творча зустріч «Невідомі сторінки життя Михайла Петренка»
22:01
Творча зустріч «Невідомі сторінки життя Михайла Петренка»

На Слов`янщині добре відоме ім`я Михайла Петренка - поета- романтика, автора віршів «Дивлюсь я на небо, та й думку гадаю…», «Взяв би я бандуру…», «Ходить хвиля по Осколу…»,які стали піснями.
6 лютого до Прелеснянської ЗОШ І-ІІІ ступенів завітали на творчу зустріч, присвячену 200-й річниці з дня народження поета, відомий меценат, краєзнавець, громадський діяч Слобожанщини, письменник, професор Микола Шакін, кінорежисер і тележурналіст Леонід Щибря, заступник начальника Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів, академік, лауреат премії ім.М.Петренка, почесний краєзнавець Віктор Антоненко та координатор «Східно-української історико-краєзнавчої асоціації»,історик, наш земляк Олександр Добровольський. Після вітального слова виконуючої обов`язки директора школи Бондаренко Любові Юріївни слово було надане гостям, які розповіли про життя та творчість Михайла Петренка. Їх розповідь була доповнена змістовними відеофільмами. Затамувавши подих, прослухали присутні головний твір Михайла Петренка «Небо», відомі кожному з дитинства слова:
Дивлюсь я на небо та й думку гадаю,
Чому я не сокіл, чому не літаю
Чому мені, Боже, ти крилець не дав?
Я б землю покинув і в небо злітав!
І знову слово було передано гостям. Микола Іванович Шакін розповів про свої пошуки й знахідки документів до біографії й творчості Михайла Петренка. Про пошуки портрета поета, бо достовірне його зображення поки що невідоме дослідникам-літературознавцям. Отже попереду багато пошуків й знахідок. Леонід Іванович Щибря розповів про свою творчість, про створення документальних і художніх фільмів. Останнім часом його, як і професора Шакіна, зацікавила в літературі постать поета Петренка. Цього разу вони з професором Миколою Шакіним привезли «Ландшафтну виставу «Найда» однойменному твору Михайла Петренка. Присутні з великим задоволенням переглянули фільм, тим більше,що знятий він був у с.Прелесне на території Музею народної архітектури, побуту та дитячої творчості. Гості відповіли на запитання учнів, подарували відеокопію фільму, записи пісень та книги про творчість Михайла Петренка. А потім на прощання учні сфотографувалися з гостями коло музею, сподіваючись,що ця творча зустріч не буде останньою.
Заступник директора з НВР Прелеснянської ЗОШ І-ІІІ ступенів
Рошинець Тетяна Вікторівна




Категорія: Новини відділу освіти | Переглядів: 470 | Додав: roschenez | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz