MENU
Головна » 2018 » Квітень » 9 » Змагання інтелектуалів «Ерудит -2018»
14:42
Змагання інтелектуалів «Ерудит -2018»

Людина не народжується здатною до тієї чи іншої діяльності, її здатності формуються, складаються, розвиваються в правильно організовану відповідну діяльність, протягом її життя, під впливом навчання і виховання. Іншими словами, здібності - прижиттєва, а не вроджена освіта. Тому , педагоги нашої громади наполегливо працюють над розвитком інтелектуальних здібностей учнів.
З метою змістовного проведення дозвілля та розвитку інтелектуальних здібностей дітей 29 березня методичним кабінетом Черкаської ОТГ була проведена інтелектуальна гра «Ерудит -2018».
Взяти участь у грі виявили бажання сім команд, що складалися з учнів 4-х класів. Для дітей це було справжнє свято. Учнів привітали начальник відділу освіти –Литвинова І.М. та завідувач методичним кабінетом Солонина С.А. На свято були запрошені представники Донбаського педагогічного університету: Євтухова Т.А.- кандидат педагогічних наук, завідувач кафедри природничо-математичних наук та інформатики в початковій освіті; Кошелєв О.Л.- кандидат педагогічних наук кафедри природничо-математичних дисциплін та інформатики в початковій освіті; Лобачова І.М.- кандидат філологічних наук, доцент кафедри теорії та практики початкової освіти; Орєхова В.В.- аспірант кафедри теорії та практики початкової освіти.
Серйозна підготовка дітей до гри відчувалася ще на початку заходу, під час представлення команд. В процесі гри кожній команді пропонувалося відвідати шість станцій, де кожен із учасників мав можливість продемонструвати свою ерудицію, кмітливість, винахідливість, вміння працювати в команді. Відповіді наших ерудитів оцінювали члени журі, які створили на кожній із станцій теплу атмосферу співробітництва. Дітей та їх наставників переповнювали емоції, кожна команда чекала оголошення результатів. Після підрахунку балів «Рада наймудріших» оголосила переможців. Переможцями гри стали наступні команди:
Ι місце – команда «НУШ» Олександрівської ЗОШ Ι-ΙΙΙ ступенів;
ΙΙ місце - – команда «Барвінок» Привільської ЗОШ Ι-ΙΙΙ ступенів;
ΙΙΙ місце - – команда «Невгамовні» Черкаської ЗОШ Ι-ΙΙΙ ступенів;
Учасники гри отримали цінні подарунки та грамоти, які вручили наші гості із Донбаського державного педагогічного університету.
Відділ освіти та методичний кабінет висловлює велику подяку за підготовку та проведення гри на високому методичному рівні Зуєвій В.Л., заступнику директора з НВР Красноармійського НВК; Гажитовій І.М за плідну працю по підготовці переможців гри, членам журі та всім вчителям, які готували свої команди до гри на належному рівні.
Інтелектуальні здібності дитини розвиває не будь-яка діяльність, а тільки емоційно приємна. Тому, сподіваємося, що кожен, хто був залучений до гри, отримав виключно позитивні емоції.
С.А.Солонина
завідувач методичним кабінетом
Категорія: Новини відділу освіти | Переглядів: 402 | Додав: roshenka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz