MENU
Головна » 2017 » Червень » 24

Проект закону України «Про освіту» (реєстраційний № 3491-д) був прийнятий 6 жовтня 2016 року в першому читанні. Наразі законопроект доопрацьовується Комітетом з питань науки і освіти Верховної Ради України до другого читання, що передбачається на липень поточного року.

Здійснивши аналіз доопрацьованої редакції проекту закону «Про освіту», зазначимо, що законопроектом передбачено процедуру сертифікації педагогічних працівників. Вона полягатиме в зовнішньому оцінюванні компетентностей педагогічного працівника (у тому числі з педагогіки та психології, практичних умінь застосування сучасних методів і технологій навчання) з метою визначення відповідності рівня його професійних компетентностей вимогам професійного стандарту педагогічного працівника.

Сертифікація педагогічного працівника відбуватиметься на добровільних засадах виключно за його ініціативи (зазначимо, що у перших редакціях за ... Читати далі »

Категорія: Освітні новини | Переглядів: 321 | Додав: Адмін | Дата: 24.06.2017 | Коментарі (0)

Майбутній період принесе чимало змін у систему освіти в країні. Так, відправляючи у минуле радянські підходи до підготовки та атестації учнів, міністерство освіти вводить нові, більш досконалі, на їх думку, підходи. Одним із таких підходів є те, що випускники шкіл здаватимуть ДПА в 2018 році безпосередньо у формі ЗНО. Міністерство освіти зазначає, що окрім загальнообов’язкових предметів, українські учні повинні складати тест з іноземної мови (у більшості випадків англійської).

Суміщення ДПА та ЗНО більше не буде. Міністерство освіти запевняє, що досвід проведення атестації школярів разом із незалежним оцінюванням відбувся лише в 2017 році, та найближчим часом не передбачається.

Окрім випускників III ступеню, атестаційні роботи складатимуть випускники І та II ступенів школи. Так, мова йде про екзамени після закінчення молодшої та середньої школи. Проте департамент з питань середньої та дошкільної освіти запевняє, що ДПА в молодших ... Читати далі »

Категорія: Освітні новини | Переглядів: 1147 | Додав: Адмін | Дата: 24.06.2017 | Коментарі (0)

uCoz